Termék kereső
Gyártók termékei
Katalógus >> Beépíthető hangsugárzó >>

Gyártók >> Martin Logan >>

Voyage falba építhető hangsugárzó

Gyors, gondmentes beszerelés

A gyors és gondmentes beszerelés érdekében a MartinLogan mérnökei és tervezőcsapata egy igazán robusztus szerelőrendszert fejlesztettek ki. Használaton kívül a letörhetetlen, azonos terhelhetőségű öntött alumínium szerelőfülek egy zárt dobozba süllyednek. A beszereléskor ezeket a szerelőfüleket kiemelve biztosan rögzíthetőek vele a hangszórók a falazathoz. Amennyiben bármi oknál fogva később mégis le kell szerelnie a hangszórókat a falról, akkor ezek a szerelőfülek ismét besüllyednek a házukba és ott rögzülnek.

Mindegyik Voyage hangsugárzót egy strapabíró, teljes méretű szerelősablonnal, szerelési utasítással és furatozó sablonnal együtt szállítjuk. A beszerelés helyszínén keletkező rendetlenség elkerülése érdekében úgy csomagoltuk a készülék egyes elemeit a dobozába, ahogyan azokra a beépí-tés során szüksége lesz—legfölül van a sablon, alatta a hangsugárzó és végül a hangszórórács.

Az ATF™ (Advanced Thin Film, korszerű vékonyfilm) hangkeltő elemek

A magassugárzóként használt, a RADIA síktechnológiára alapozott ATF™ (Advanced Thin Film, korszerű vékonyfilm) hangkeltő elemek mikrovékonyságú, kistömegű, alumínium vezető felülettel ellátott membrá-nokból állnak, amelyek két, nagy mágneses terű neodim szuper mágnesrács közé vannak felfüggesztve. Amikor elektromos jelet (audió jelet) kapcsolunk a membránfelületen kialakított alumínium vezetőpályák-ra, a membran automatikusan az egyik mágnesrács fele mozdul el és egyúttal távolodik a másiktól. Az áram irányát megfordítva a másik irányba leng ki a membrán, ezzel hang keletkezik. Ezen von-taszít elv alkalmazásával értük el az ATF hangkeltő elemek és az elektrosztatikus MartinLogan vékonyfilm hangkel-tő elemek közismerten magas linearitási értékét.

Az ATF membránok rendkívül kis tömegű Dupont Kaladex® PEN (polietilén naftalát) anyagból készülnek — ez az anyag igen közel áll az ugyancsak rendkívül kis tömegű, a MartinLogan 2. generációs elektro-sztatikus hangsugárzóinál alkalmazott könnyű fajsúlyú PET (polietilén teratilát) filmhez, ugyanakkor jól bírja a stabil mágneses vékonyfilm hangszóróknál szokásos nagy hőterhelést is. A speciális anyagszer-kezetének köszönhetően egészen kis membránfelülettel is elérhető az alacsony torzítású, szokatlanul nagy felbontású kívánt hanghatás.

A nagyfelbontású mélyhangszórók

Az elsősorban a falba építhető alkalmazásokhoz kifejlesztett hosszúlöketű, nagyfelbontású mélyhangszó-rók alkalmazásával a Voyage hangsugárzók precíz, hiteles és a hagyományos falba süllyesztett hangszóróktól szokatlanul mélyre menő mélyhang leképezésről gondoskodnak.

Masszív, audiofil minőségű keresztváltók

A Voyage hangsugárzókba épített csúcsminőségű, audiofil minősítésű Vojtko™ keresztváltó-kat ugyanolyan kínos pontossággal terveztük, gyártottuk és szereltük, mint a többi, elismerten magas minőségű MartinLogan hangsugárzó esetében szoktuk. A szűrő által keltett hangtorzulások kivédése érdekében csak csúcsminőségű alkatrészeket, többek között légmagos tekercseket használunk és azokat gondosan elhelyezve építettük a szokatlanul széles vezetőpályákkal ellátott 1/8 hüvelyk vastagságú nyomtatott áramköri kártyára.

A rendkívül merev, extrudált alumínium ház és előlap

A Voyage extrudált és mart alumínium háza olyan merev, hogy akár merevítheti is a falat, amelybe süllyesztve van, ezzel minimális mértékűre csökkenti a hangzás szempontjából káros vibráció-kat. A rendkívül nagy fajsúlyú és merev, egy hüvelyk vastagságú előlap tovább csökkenti a hangzást károsító rezgések veszélyét.

Rugalmas és esztétikus kivitel

Az átfesthető keret és hangszórórács révén a Voyage bármilyen belsőépítészeti környezetbe jól illeszthető. Az iparágban legszélesebb tartományban állítható magassugárzási szög (20°-ban billenthető és 90°-ban elforgatható) révén bármilyen sugárzási környezetbe jól illeszthető. A Voyage vízszintesen és függőlegesen egyaránt beépíthető, így a kétcsatornás sztereó és a többcsatornás házi-mozi rendszereknél egyaránt használható bal és jobb frontsugárzóként, centersugárzóként, vagy tér-hangsugárzóként.

Infravörös jelek fogadására előkészített

A Voyage vázán előre elkészített furatok szolgálnak az infravörös jelismétlők fogadására, így az egyedi kialakítású, távvezérelt audiovizuális rendszerekbe is könnyen beépíthető.

Aktuális ár: 0 Ft